♡ Lynnnnnnnn


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER FAMILY NEWER OLDER +FOLLOW
T A G B O A R D


A R C H I V E


C R E D I T

Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by LynnJHN

Selawat Syifa' Penyembuh Segala Penyakit , Believe It's (:


Neh laa selawat syifa' silap ada nasyid lagi kann ? Cer tryy ~ hee senang ja kann nak menghapai dan sentiasa boleh ada dlm hati kita dan banyak juga khasiat selawat syifa' neh . Okeyy ini permulaannya .

Alhamdulillah . Selawat dan salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dapat lagi kita menjalani kehidupan pada hari ini dan seterusnya dengan nikmat-nikmat yang tidak terkira dan tidak terhingga diatas nikmat kesihatan yang dikurniaNya . Selawat syifa adalah salah satu selawat yang sering dikatakan mempunyai pelbagai fadhilat dan kelebihan dan salah satu daripadanya adalah berkaitan dengan kesihatan dan penyembuhan penyakit .

Walaupun pernah dikatakan selawat ini boleh mendatangkan syirik , betol kahh kabo org sahaja lah tapi ianya berlaku bila selawat ini disalahertikan dalam penterjemahannya . Menurut Dato’ Dr. Haron Din , memang terdapat sedikit kekeliruan sekiranya ianya diterjemahkan terus ‘ayat by ayat’. Apa yang penting adalah kita perlu ingat bahawa segala penyakit dan musibah yang datang semua dari Allah SWT dan penyembuhnya juga dari Allah SWT .

Segala ubat adalah sebagai pengantara atau asbab , dan usaha kita sebagai hambaNYA yang tetap yakin Allah SWT adalah musabab dan penentu diatas kesembuhan seseorang dan insyaAllah selawat syifa’ juga boleh dijadikan salah satu amalan untuk menyembuhkan penyakit .

p/s :
Semuanya terserah pada yang Esaa , hanya DIA sahaja yang tahu , cuma kongsi sebab banyak fadhilat selawat syifa' neh ~ Let's cekidaut .

2 comment[s] | back to top