♡ Lynnnnnnnn


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER FAMILY NEWER OLDER +FOLLOW
T A G B O A R D


A R C H I V E


C R E D I T

Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by LynnJHN

6 Sifat Perempuan Yang Tidak Layak di Jadikan Sebagai Isteri .


Sekadar gambar hiasan tidak bermaksud apa-apa ye . Td sesajaa lah belek-belek ceramah Ustaz Kazim kann pastu terjumpaa tajuk neh "6 Sifat Perempuan Yang Tidak Layak Dijadikan Sebagai Isteri" terujaa dgr lah sampai habis tekun dan penuh kyusukk sbb seronok pulak dan berazam nakk hindarkan diri daripada golongan-golongan tersebut . Blogger's semua mesti nakk tahi kann apakah golongan itu kann ? Lagipunn kann tak bnykk pon golongan tuh cuma 6 sajaa untuk kita hindarkann jauhh dari hidup kita *perempuan* . So , tetiba terdetik nakk share dgn semua pasal neh . Jomm baca apakah golongan-golongan tersebut . Keep in MIND !

1. Al-Anaanah

Banyak keluh kesah . Yang selalu merasa tak cukup , apa yang diberi semua tak cukup . Diberi rumah tak cukup , diberi motor tak cukup , diberi kereta punn tak cukup . Tak redha dengan pemberian yang diberi suami . Kesiann si suami . Asyik ingin memenuhi kehendak nafsu dia saja , tanpa menghiraukan perasaan suami , tak hormat kepada suami apalagi berterima kasih pada suami . Bukannya hendak menolong suami , apa yang suami beri pun tak pernah puas . Ada saja yang tak cukup . Itulah maksudnyaa .
2. Al-Manaanah

Suka mengungkit . Kalau suami melakukan perkara yang dia tak berkenan maka diungkitlah segala hal tentang suaminya itu . Sangat mudah hendak membicarakan perihal suami . Tak mengenang budi langsung , tak bertanggungjawab , tak sayang dan macam-macam . Walaupun suaminya sudah memberi perlindungan macam-macam padanya .
3. Al-Hunaanah

Ingin pada suami yang lain atau berkenan kepada lelaki yang lain . Banyak dah sekarang neh kann ? Sangat suka membanding-bandingkan suaminya dengan suami/lelaki lain . Tak redha dengan suami yang ada . Astagfirullahala'zim --'
4. Al-Hudaaqah

Suka memaksa . Bila hendak sesuatu maka dipaksa suaminya melakukannya . Pagi , petang malam asyik menekan dan memaksa suami . Adakalanya dengan berbagai ancaman . Ingin lari , ingin bunuh diri , ingin membuat malu suami . Suami dibuat seperti orang suruhannya , bukan sebagai pemimpinnya . Yang dipentingkan adalah kehendak dan kepentingan dia saja . Apalah nak jadi ISTERI cmneh . Reject awai-awaiiii .
5. Al-Hulaaqah

Sibuk bersolek atau tidur atau santai-santai hingga lalai dengan ibadah-ibadah asas , seperti solat berjemaah , wirid zikir , mengurus rumah-tangga , berkasih sayang dengan anak-anak . Nakk masuk syurga senang ja si isteri dgn TAAT PADA SUAMI payah sgt kah ? *cm dah kawin pulakk*
6. As-Salaaqah

Banyak berbicara , menggosip . Siang malam , pagi petang asyik menggosip . Apa saja yang suami kerjakan selalu tidak benar dimatanya . Zaman sekarang ni bergosip bukan saja berbicara di depan suami , tapi dengan telefon , SMS , internet , dan macam-macam cara yang lain . Yang jelas isteri tu asyik menyusahkan suami dengan kata-katanya yang menyakitkan .

p/s :
jadilah wanita yang sebenar-benar wanita . tinggi darjat seorang WANITA disisi Allah s.w.t Remember that'sss

4 comment[s] | back to top