♡ Lynnnnnnnn


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER FAMILY NEWER OLDER +FOLLOW
T A G B O A R D


A R C H I V E


C R E D I T

Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by LynnJHN

Mengapakahhhhh Wanita ISLAM Perlu BERTUDUNG ?

Gambar neh hanya sebagai contoh sbb apa , tgkk lah manis kan ayukan bilaa kita memakai tudung . Sekarang pakai tudung bukanlah untuk niat yang sebenar iaitu menutup aurat setuju takk ? Malah sekatang menjadi satu TREND apabila memakai tudung kannn ? So , hari neh alynn nakk bg "Menagapa Wanita Islam Perlu Memakai Tudung"
1) Tuntutan agama Islam yang suci .

- Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya . “ Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya , otaknya mendidih .

Aku lihat perempuan digantung lidahnya , tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya . Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka diseksa dengan teruk dalam keadaan itu ?

Rasulullah menjawab , “ Wahai puteriku , adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh lelaki yang bukan muhrimnya .

Respon dari Alynn :
Alynn banyak melihat wanita islam yang tidak menutup aurat sekarang ? Jadi inilah balasan sebenarnya . Terimalah ~~

2) Mengurangkan dosa daripada terus dimurkai ALLAH

-Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki , satu dosa anda dapat . Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat . Tahukah berapa ribu helai rambut anda ? Dan tahukah berapa ribu lelaki yang akan anda temui hampir siap hari . MasyaAllah :[
Respon dari Alynn :
Banyak pemimpin-pemimpin yang tidak menutup aurat akan menerima balasan dosa dan azab yang pedih .

3) Lebih cerdik,selesa dan sihat

-Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.Pemakaian tudung juga akan mengelakkan kepala dihinggap oleh serangga-serangga yang akan merosakkan rambut dan kepala.
4) Tidak membazir

- Tak perlu lagi ke kedai rambut atau salun untuk mencantikkan rambut dan membuang masa dengan meluruskan rambut dan mewarnakan rambut serta tidak membazir wang !
5) Lebih sopan dan manis

-Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang yang paling penting pilih wanita yang bertudung dahulu )
Respon dari Alynn :
Pihak kami *lelaki* di sini akan melihat wanita yang bertudung dahulu dengan betul untuk dijadikan calon isteri . Insyaallah .

6) Rambut lebih tahan lama dan sihat

-Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan dan menggalakkan keguguran rambut. Walaupun anda memakai pelbagai bahan kosmetik pelindung, hakikatnya bahan itu mengandungi bahan kimia yang berbahaya untuk rambut !
7) Menjadikan diri anda “MAHAL”

- Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal manis yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain.
8 ) Lebih dihormati dan dihargai

- Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi .
9) Lebih disayangi oleh ALLAH

- Wanita yang bertudung dengan cara yang betul serta melaksanakan perintah ALLAH akan terus dilindungi oleh ALLAH sehingga akhirat.
10) Calon Isteri

- Kebanyakan statisitik yang diambil di Asia Tenggara. Ramai lelaki yang menjadikan wanita islam yang bertudung sebagai pilihan utama mereka sebagai isteri. Jadi jom pikat wanita yang bertudung dan jadikan ia sebagai wanita yang solehah ye. Insyaallah .

p/s :
so sesiapa yang baca neh masih lagi tidak bertudung kann fikir-fikiran dan renung-renungkan apa yang patut anda lakukann dan berubah untuk menjadi insan yang disayangi oleh Allah . Allah akan memberi kepada hambanya jikaa hambanya meminta dan nakk kepada sesuatu benda itu . Jangan kata masih tidak BERSEDIA kerana menutup aurat adalah WAJIB . Jangan nama hanya ISLAM tp ?

4 comment[s] | back to top