♡ Lynnnnnnnn


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER FAMILY NEWER OLDER +FOLLOW
T A G B O A R D


A R C H I V E


C R E D I T

Template by Aqila Farah Zulkifli . Basecode by Yasmin/Yacemin.
Header by Aina Najihah
Re-dit by LynnJHN

Diminta berfikir sejenak ? Mengapa Allah buat begitu ?
MENGAPA CINCIN PERKAHWINAN DISARUNG PADA JARI MANIS ? 

Nakk tahu ka tamauuuuu ?


Jommm let's go eblibadies (:

Satukan kedua tangan anda dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam , kemudian 4 jari lainnya pertemukan hujungnya .

Permainan dimulai . 1 2 3 //

5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan .
Cubaa teka jari apakah ?

1. Cuba buka ibu jari anda,ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua.manusia mengalami sakit dan kematian , oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti .

2. Tutup kembali ibu jari anda dan buka jari telunjuk anda,jari telunjuk mewakili saudara kita (abang/kakak/adik).mereka memiliki keluarga sendiri,dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti .

3. Sekarang tutup jari telunjuk anda dan buka jari kelingking anda,jari kelingking mewakili anak-anak . Cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri .

4. Selanjutnya,tutup jari kelingking anda,bukalah jari manis dimana anda menyarungkan cincin perkahwinan.anda akan takjub kerana jari manis tersebut tidak boleh dibuka.kerana jari manis mewakili suami isteri,selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain , sehidup semati . InsyaAllah .

p/s :

Menjadikkk tak apa yang suruh dibuat dan dapat dakk the moral value ceritaa info diatas neh ? Mesti terfikir punya lahhh kan ? Apaa ea kannn ?

12 comment[s] | back to top